top of page

About

Elke Verbruggen fotografie-Charlottevant

Is het Céline of Charlotte?

Ik heb twee voornamen: Céline en Charlotte. Ik noem mezelf meestal Celine sinds ik naar Amerika ben verhuisd, maar ik luister naar allebei. 

Voordat ik ondernemer werd..

..was ik digital nomad

Ik woonde en werkte in onder andere Bangkok, San Francisco, Tokio, Bali, New York en Singapore.

 

Ik houd van wonen op verschillende plekken. Nu heb ik een huis gekocht in een klein slaperig woestijndorpje in de VS en ben ik meestal daar, maar ik heb nog een huis in Amsterdam waar ik graag kom.

IMG_8631 2.JPG
SHOOT%20CHARLOTTE-132_edited.jpg

...en 7 jaar journalist

Na de Master Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam heb ik zeven jaar als freelance economisch journalist geschreven voor (voornamelijk) NRC Handelsblad. Expertise: ondernemerschap, tech en zelfontwikkeling. Ook heb ik anderhalf jaar als videocolumnist voor AD carrière-advies gegeven.

 

Ook was ik in 2020 en 2021 columnist voor FD waarin ik ondernemers advies gaf.

Ik was doodsbang voor de camera

Als introvert & typische journalist dacht ik dat video niks voor mij was. 'Ik ben beter achter mijn laptop'. Tot ik vier jaar geleden mijn camera pakte en op Instagram ben gaan vloggen. In een paar jaar tijd kreeg ik 47.000 volgers die mijn dagen volgen en heb ik een succesvol cursusbedrijf opgezet. 

SPOTstudios-highres-byMuk-8.jpg

Ik was blut en verhuurde mijn woonkamer als vergaderruimte 

Mijn eerste bedrijf startte ik omdat ik graag mooi aan de gracht wilde wonen maar dat niet kon betalen. Ik huurde een prachtig monumentaal pand, ging er wonen én stelde mijn woonkamer en keuken beschikbaar als 'vergaderruimte'. Voor 800 euro per dag.

​​

Bedrijven als Apple, Google, Booking.com, eBay, Gemeente Amsterdam, Heineken en ING wilden mijn 'unieke' vergaderruimte huren. Dat was de vliegende start van mijn eerste bedrijf: SPOT. 

Binnen drie jaar had ik vier vergaderlocaties aan de grachten van Amsterdam en een team van 15 om het te helpen managen.

 

Het was prachtig en leerzaam, maar na drie jaar had ik al mijn ondernemersdoelen gehaald met dit bedrijf en sloot ik SPOT. Ik heb daar een podcast over gemaakt. 

Forest

En ik verdiende een miljoen met cursussen op Instagram

Mijn tweede bedrijf ontstond in juni 2018: C.Academy. Ik bedacht - als eerste wereldwijd - het fenomeen Instagramcursus. Een cursus die je compleet op Instagram kunt volgen: alle lessen en tricks vind je in 'stories' op Instagram. 

 

Ik bedacht het idee op maandagmiddag, knutselde die avond een webshop in elkaar waar je een kaartje kon kopen en bracht het de volgende ochtend op de markt. Twee dagen later begonnen 500 mensen met de cursus.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en hebben meer dan 18.000 cursisten een van mijn 8 cursussen gevolgd. De cursussen zijn ook verder ontwikkeld: het is niet alleen maar op Instagram, maar ook te volgen op video-platforms, met podcasts, transcripten en livesessies.

9241480179962774918_edited.jpg

Officiële bio & cijfers

  • Geboren in 1987 (35 jaar)

  • Woont nu in de VS

  • Gestudeerd aan Radboud Universiteit in Nijmegen

  • Een master Journalistiek afgerond aan de UvA

Celine Charlotte van ’t Wout is ondernemer, investeerder, spreker en vlogger. Ze zette zichzelf op de kaart als ondernemer met haar bedrijf SPOT, waarmee ze vergaderlocaties aan de Amsterdamse grachten verhuurde. Daarnaast lanceerde zij als eerste in de wereld het fenomeen van Instagramcursussen met haar bedrijf C.Academy.

 

Intussen hebben al meer dan 18.000 cursisten deelgenomen aan een cursus of masterclass. Op Instagram heeft Charlotte meer dan 51.000 volgers en vlogt zij over haar dagelijkse ervaringen als ondernemer. Door het FD werd zij uitgeroepen tot Jong Ondernemerstalent van 2019. 

Foto's nodig voor pers? Kijk hier. 

Misschien ook leuk...

4.png
5.png
6.png
1.png
2.png
bottom of page